Almere team relay 10 september 2017

Eindelijk een redelijk zwemonderdeel kunnen zwemmen. Helaas was de eerste wissel echt heel slecht en de aansluiting gemist bij 2 personen. Dit was echt heel zuur, ik moest hierdoor de 10km alleen fietsen. Zo hard mogelijk doorgereden maar ik was flink gefrustreerd. Ja elke bocht hard doorgetrokken maar het ging maar niet hard genoeg. De tweede wissel ging daarentegen nog wel goed en geprobeerd zo hard mogelijk te lopen. Maar na het fietsen waren er geen goede benen meer. Zo hard als ik kon gelopen maar helaas echt niet hard genoeg. Ik weet namelijk dat ik zeker wel harder kan dan dit. Dit was de laatste triathlon wedstrijd van het seizoen. Nu tijd om heel hard te werken om volgend seizoen sterker terug te komen. Het zwemmen zal voor een groot deel boven aan komen te staan, samen met het lopen.

Rutbeek NK junioren 3 september 2017

Vandaag was de dag dat het er dan eindelijk uit moest komen. Na het blauwalg incident in Rotterdam zou ik hier opnieuw moeten pieken. Helaas is het er niet uitgekomen. Ik had me goed voorbereid op deze wedstrijd, rustig aangedaan met de trainingen in de laatste week enz. Maar helaas het zwemmen was gewoon te slecht om het nog goed te kunnen maken. Het zwemmen leek gewoon op een trainingstempo. Ik snap daar helemaal niks van maar het komt er maar niet uit. Heel frustrerend is dat als je weet dat in de trainingen ik gewoon hele snelle tijden zwem. Ik ga er volgend jaar alles aan doen om gewoon vooraan te zwemmen. Het fietsen was nog wel oké, samen met Jelle van Lanen weggereden uit een groepje van 5. In de laatste ronde naar Thomas Cremers toe gereden en als 1e van het groepje de wisselzone in. Na een slechte wissel als 4e begonnen en nu nog proberen terug te lopen naar de groep helaas op 15sec niet gelukt wat heel jammer was! Het enige positieve is dat ik het lopen flink heb verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Op naar de laatste wedstrijd in Almere!

Andorra Outdoor Games Triatlo 23 juli 2017

Na een goede start meteen de kop gepakt en als een gek gaan zwemmen. Met een goede tijd van 12.30 minuten op ongeveer 900 meter kwam ik als 1e uit het water. Na het heuveltje met de fiets in de hand te hebben gepasseerd, snel op de fiets. Eerste stuk afdalen ging heel goed, ik wist waar de gevaarlijke punten zaten. Na 6 km moest er een klein klimmetje van 1,2km a 8,6% worden bedwongen. Nu een gevaarlijke afdaling. Daar lag ik dan na 3 haarspeldbochten, door een put die ik niet had gezien. 'Kut ketting eraf' zei ik. Snel m'n ketting erop en weer fietsen. Er zat een flinke schaafwond op me elleboog en heup. 'Niet naar kijken en ik voel niks' dacht ik nadat ik mezelf weer had opgepept. Na de val toch als 1e aan de klim van 17,4 km a 6,4% begonnen. Ik wist dat de eerste 5 km heel zwaar zouden zijn met stukken van 15%. Na de steilere stroken goed mijn ritme kunnen vinden. Bij de drinkt post halverwege de klim pas ingelopen door een mannetje. Met een tijd van 1 uur over de klim te hebben gedaan snel loopschoenen aan en als 2e begonnen aan het looponderdeel. Nu moest er nog een trail van 9 km afgelegd worden op bijna 2100m hoogte. Met hele steile bergen, waar het meer op lopen leek dan rennen. Na twee loodzware rondes te hebben doorstaan, helemaal verrot over de finish gekomen. M'n kuiten voelden als steen en mijn bovenbenen waren ontploft. Uiteindelijk als 4e over de finish gekomen en tevreden over het resultaat met sterk deelnemersveld!

NK OD Amsterdam NieuwWest 4 juni 2017

Afgelopen zondag was het NK triathlon Olympische afstand. Overigens mijn eerste Olympische afstand ooit. Ik begon goed voorbereid en we hadden alle scenario's besproken met het team van TTW 

Om 16:00 uur klonk dan het startschot. Ik was rechts gaan liggen wat uiteindelijk geen goed idee was. Het duurde best lang lang voordat het startschot klonk omdat sommige mensen niet achter de lijn gingen liggen. De start was nog oké. Daarna geen goed gevoel met het zwemmen en het werd echt waterworstelen. Eerst ronde had ik nog wel een beetje de aansluiting maar dat werd in de tweede ronde helemaal niks. Het zwemmen was echt slechter dan slecht. Ik zat maar 30sec voor Tim Jacobs en dat is niet echt goed. Een snelle wissel naar het fietsen en samen met 4 anderen naar de volgende groep gereden. Even later sloot ook Tim Jacobs aan met een groep. Na 1,5 ronde heeft Steff Overmars op ons gewacht en zijn stuur bijna uit elkaar getrokken om ons zo goed mogelijk af te zetten voor het lopen. De bochten op het parcours waren ook bijna allemaal 180graden bochten, dat was niet heel fijn, want zo moet je steeds stilstaan en weer aanzetten. Toch hadden we een prima fietstijd neergezet. Ik kwam als 3e van mijn groep de wisselingzone in voor het lopen en als 5de van mijn groep begon ik aan het lopen. Zoals ik had verwacht ging Tim Jacobs er hard vandoor. Ik ging ook lekker maar moest ff me ritme vinden. Na een kilometer bij een jongen komen lopen die een lekker tempo liep. Tot 6,5km in zijn rug gelopen waarna ik helaas zijn tempo niet meer kon houden en moest ik hem laten gaan. Met het ingaan van de laatste ronde ging het heel moeizaam. Ik kreeg kleine kramp aanvalletjes in mijn bovenbeen wat niet goed was voor de snelheid. In het nog best heuvelachtige parcours een mooi looponderdeel neergezet (36,58). Met een 49ste plaats in het algemeen klassement ben ik best tevreden (14e onder 23) gezien mijn slechte zwemonderdeel. Nu trainen en nog wat wedstrijden en mezelf prepareren voor het NK sprint op 15 juli in Zevenhuizen.

Duin Triathlon Almere 27 mei 2017

Volgt z.s.m.

Tijdrit Almere 15 april 2017.

Verslag volgt nog

Zwemloop Nieuwkoop 3 april 2017.

Verslag volgt nog

NK Wintertriathlon Groningen 05 maart 2017

Op zondag 5 maart stond ik aan de start voor het NK wintertriatlon in Groningen. Er stond een harde wind die dag (windkracht 6) en ik wist dat het op de fiets zwaar zou worden, omdat je door een weiland moest fietsen waar bijna geen beschutting was. De wedstrijd bestond uit 5km hardlopen, 25km fietsen en 10km schaatsen.

Het startschot klonk en het deelnemersveld schoot weg. Ik had mezelf voorgenomen om niet te hard te beginnen om met het fietsen meer tijd te kunnen pakken. De eerste ronde ging heel makkelijk en liep goed met een groepje mee. Met het ingaan van de tweede ronde ging er iemand bij het keerpunt expres heel langzaam lopen waardoor ik het gat naar het groep weer moest overbruggen. Dat is allemaal nog goed. We moesten nog 500meter en ik dacht 'Ik moet als eerste van mijn groepje de wisselzone inkomen'. Dat heb ik ook gedaan. Ik was als eerste van mij groepje erin totdat ik in de bocht door de gladde modder viel. Dik 10sec verlopen hiermee. Ik kwam nu als 3 van mijn groepje de wisselzone uit. Bij het op mijn fiets springen ging het bijna weer mis. Ik bleef met de ducktape, waarmee mijn nummer op mijn baan was geplakt, aan mijn zadel plakken waardoor ik bijna ten val kwam. Ik dacht het zit allemaal niet mee vandaag. Ik ben als een gek gaan fietsen toen ik op een geven moment lekker zat.

Het eerste stuk hadden we namelijk wind mee en daar ging ik dik boven de 50km/h. Hieraan merkte je al dat er heel veel wind stond. Na 8km draaide we linksaf waardoor je nu volle zijwind had. Die was niet echt een pretje. Je moest echt uitkijken dat je niet van je fiets werd geblazen. Op dit stuk je ook nog wel echt hard blijven gaan, maar toen we langzaam nog meer naar links draaide was het niet grappig meer. Het leek wel dat je meer achteruit ging dan vooruit. Ik haalde iemand in tijdens het wind tegen stuk. Ik zei tegen mezelf nu gaan hier kan je de meeste tijd winnen. Dat heb ik geprobeerd en het lukte ook aardig. Op een geven moment zag ik m'n tegenstander niet eens meer. Helaas heeft die wel nog achter iemand geplakt. Bij de wisselzone aangekomen snel mijn schaatsen gepakt en op jet bankje gaan zitten waar je die kan aan doen. Dit heb ik zo snel als ik kan gedaan. Na nog geen 20sec toen ik er zat kwam hij aanlopen. Ik dacht dat kan nooit, die hebben samengewerkt. Maar ik moest door. Snel en als derde van het totaal op het ijs.

Hij zat meteen achter me en kon er nu niks meer aan veranderen. Ik dacht oké, niet meer uit zijn kont en dan op de sprint hem pakken. Zo heb ik het gedaan en uitgevoerd. Met nog 3ronde te gaan kwam Simon bij mijn groepje. Ik dacht mooi dan kan hij mooi aantrekken zo. Maar hij begreep me niet. Helaas. Met nog 500m te gaan dachten we, ging hij de sprint aan ik dacht 'alles of niks' ik ging als een malle en met nog een ronde te gaan neem ik de binnenbocht en ben ik er dik voorbij. Ik denk hij komt nog terug. Dat was niet waar ik ga de laatste bocht in en kom als een razende de bocht uit. Ik kom over de finish, als eerste dacht ik. Maar we bleven allebei 1 ronde te veel te hebben gereden. Hij was dus 0.2seconde eerder bij het ingaan van de laatste ronde.

Ik ben nog naar de scheidsrechter toe gegaan maar hij kon er niks aan veranderen als Richard Prakken niet eerlijk zal zijn. Dat was hij niet. Wat ik heel jammer vond en dat mensen zo willen winnen. Voor de rest op zich tevreden. Ik denk alleen dat ik het aan mezelf te danken heb dat ik mij mis rekent had met de rondes en daarom geen Nederlands kampioen ben geworden.

 Op naar meer en een goed triathlonseizoen !!!.