05-06-2016: 2e divisie Triathlon Nieuw West Amsterdam

De dag begon goed. Het weer was goed niet te veel wind en goed voorbereiding. We waren er al vroeg om alles goed en op tijd in orde te maken. Alles klaar gezet en toen maar het wetsuit aan gaan doen 20min voor de start. Dat was nog een heel gedoe met zo’n bezweet lichaam van de warmte. Nog heel even snel afkoelen en klaar staan voor de start. Toen klonk het startschot eindelijk. Het ging niet zo als gepland bij het zwemmen. Het begin was goed maar ik kon hem niet doortrekken. Ik lette ook veel te veel op mijn techniek tijdens het zwemmen. Waardoor ik eigenlijk nog helemaal niet moe was na het zwemmen. Naar de fiets en wetsuit uit. Helm op en weg. Redelijke wissel gemaakt maar kon sneller. Snel weg gereden met fietsen. Eerste stukken heel hard gereden en bij het keerpunt nog steeds ruim boven de 40km/h tot hier ging het allemaal nog heel goed. Toen haalde een man mij vlak voor de rotonde in en ging heel langzaam door de bocht. Ik bleef hetzelfde tempo rijden als ik al deed en die man bleef ook mijn snelheid houden waardoor ik in zijn wiel ging zitten en daar 20-25sec in heb gezeten (dat mag). Precies op het moment dat ik wilde gaan inhalen klonk er een fluitje. Rode kaart. Ik wist niet wat me overkwam. Het was niet eerlijk maar het niet nou eenmaal zo. Vanaf nu dus niet meer 20-25sec in zijn/haar wiel gaan zitten. Ik heb de wedstrijd wel afgemaakt. Ik heb mezelf eerst laten afzakken naar mijn teammaat en daarna naar Simon. Die had blijkbaar ook rood gekregen en had dus ook DQ. Hij had helemaal niet gestayeerd. Hij werd ingehaald door een hele grote groep en toen net daarna kwam er een NTB motor aan. Ik had alsnog een redelijke fietstijd met 32.45min ondanks het niet door fietsen. Toen kwam het lopen. Ik stond toch niet in de uitslag heb ik mijn teammaat geholpen bij het lopen en hem vooruit geschreeuwd en een beetje geduwd. Ik heb alles geprobeerd om de beste tijd voor mijn teammaat eruit te halen. Ondanks het vele geschreeuw en geduw had ik nog een redelijke tijd van 19.25min. Over het algemeen tevreden en veel geleerd vandaag.

16-05-2016: Triathlon Woerden

Vandaag was het dan zo ver. Eindelijk mocht ik knallen. We waren er al heel vroeg om genoeg tijd te hebben om alles klaar te zetten. Na mijn nummer te hebben gehaald mijn fiets in de wisselzone gezet. Nu had ik nog ff tijd om wat rond te lopen. Nu klaarmaken voor de race. Ik startte om 14:30 met mijn triathlon. Het was nog al koud dus ik had voor de zekerheid een windjack klaar gelegd. Na alles klaar te hebben omgekleed en naar de start. In het water en nog heel even kunnen inzwemmen. Daar klonk het startschot en weg waren we. Ik had een goed start maar heb hem niet volle bak doorgezwommen. Ik kwam dus redelijk fit uit het water. Ik kwam als 5de uit het water en was 30 sec sneller dan vorig jaar. Toen naar de fiets hele slechte wissel en het begin van het fiets ging niet heel goed. Dat heb ik na het eerst keerpunt goed op kunnen pakken. Het tweede stuk ging ook veel beter dan het eerste stuk. Het was nog wel nat dus moest je wel voorzichtig doen in de bochten. De tweede ronde was nog steeds niet best maar we moesten het er maar mee doen. Met mijn fietst snel in de wisselzone gelopen en me fiets weggezet. Helaas ging dat niet helemaal soepel waardoor ik al weer wat tijd verloor. Met het lopen ging alles mis. Ik liep helemaal niet soepel en het was gewoon slecht. Ik had er helemaal doorheen. De tijd viel nog wel mee hoe slecht die was. Ben tevreden tot nu toe maar het moet nog veel beter. Uiteindelijk 5de in het totaal en 1ste bij de junioren geworden. Op naar de volgende wedstrijd.

11-09-2016: Team Relay Jeugd & Juniorencircuit

Vandaag was de dag ven de team relay. Shirin en Jelle kwamen Simon en mij versterken in ons team. We startte ook in deze volgorde dus ik ging als laatste van start. Sharia kwam al als eerste van de jeugd meisjes terug nadat ze nog met een achterstand was begonnen aan het hardlopen. Jelle kon de voorsprong goed uitbreiden. Zelfs toen Simon was geweest en nog een penalty had gehad van 30 seconde omdat hij zal meisje junior was gestart. Toen ik eenmaal aan de beurt was hadden we zo'n grote voorsprong dat het al niet meer mis kon gaan. Daar werd ik eindelijk aangetikt en mocht ik gaan beginnen met zwemmen. Dat ging heel goed maar moest wel door heel veel mensen heen en heb helaas geen tussentijd omdat er een verkeerde chip was geregistreerd van mij. Toen ik uit het water kwam moest de derde nog beginnen met zwemmen. Helaas ging de wissel niet helemaal naar wens. Snel de fiets op en gaan. Het begin ging eigenlijk heel goed maar na een aantal bochten werd het steeds iets minder. En eigenlijk uit het niets moest ik gaan afstappen om de wisselzone in te komen. Dus ik voor de balk stoppen en dan pas uitklikken. Snel naar mijn fiets gerend en ook nog het verkeerde pad in gelopen dat heel dom was. Nu pas mijn wielerschoenen uit gedaan en daarna mijn hardloopschoenen aangedaan. Dat heeft mij heel veel tijd gekost, maar dat maakte eigenlijk helemaal niet meer uit. Nadat mijn vader schreeuwde 'Ze zitten dicht achter je!'. Ben ik aan het begin als een gek gaan lopen toen ik eenmaal het rondje had gemaakt en daar pas de tweede zag aankomen wist ik dat we hadden gewonnen. Daarna ben ik eigenlijk redelijk rustig naar de finish gelopen en zijn we rustig met z'n vieren over de finish gelopen. De eindtijd van mij viel wel een beetje tegen, maar na een week kamp in de Ardennen was er ook geen fantastische tijd te verwachten. Nu nog 2 wedstrijden te gaan.